Bejelentés


Esztergom holiday Kapcsolódj ki, pihenj itt!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Szent István Fogadó és Étterem


2500 Esztergom, Szent Tamás út 1.

Telefon: +36/33-520-860; 06-70/3613-741

 

Márciusban megnyílt éttermünk is. Családias hangulat, kiváló konyha, barátságos kiszolgálás várja kedves vendégeinket.

 

Szobák száma: 10

Férőhelyek száma: 22


Bababarát szálláshely - családok, párok, de akár egyéni vendégek számára is tökéletes kikapcsolódási lehetőség.

Céges rendezvényekre elkülöníthető dísztermünket ajánljuk!

 Vendégeink részére ingyenes parkoló, free wifi

Valamennyi szobához saját fürdőszoba

Légkondicionált helyiségek

Hangulatos élőzenés vacsora


 

Az esztergomi Bazilika Magyarország legnagyobb temploma, 800 fő befogadására képes. Kupolája 4 méterrel magasabb, mint az Országház vagy a budapesti Bazilika épülete, így 100 méteres. A gyönyörű építmény több évszázados múltja a magyar államalapítás történelmi koráig visszanyúlik. Erről emlékezik meg a teraszán felállított koronázási szobor.


A vár szintén jelentős történelmi helyszín volt. A török hódítások idején itt esett el Balassi Bálint, az első ismert magyar költő, akinek művei fennmaradtak. Neki állítottak emlékművet a várdombon. A modernizált vármúzeum 2015 februárjában nyitotta meg kapuit ismét a látogatók előtt.


Egy kiadós séta a bazilika körül, illetve a várban - rendkívül felemelő program. A Dunakanyarra, s az egész városra gyönyörű kilátás nyílik, s annak túlpartján Párkány (mai szlovák nevén Štúrovo) köszön vissza ránk. A Szent István Fogadótól mindössze pár perc sétával elérhető mindez a szépség, amit pihenés után a Mária-Valéria határhídon átkelve még tovább gazdagíthatunk. 

Fürdőzési lehetőség mindkét oldalon kínálkozik. Ugyancsak mindkét oldalon hallani a minden nap 16:30-kor esedékes tárogató muzsikát, mely a Bazilika udvaráról szól. A minden fölé magasodó hatalmas épület Dunán innen és túl egyaránt szemet gyönyörködtető látvány, betűi arany csillogása messziről is szembetűnik. Belső szépségével talán csak az itáliai Szent Péter Bazilika képes versengeni.

 

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!